(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Šlehačková bábovka politá čokoládou
Potřebné ingredience
1 šlehačka, 200 g moučkového cukru, 3 vejce,2 polévkové lžice kakaového prášku , 1 dcl oleje , 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, sekané mandle, čokoláda na vaření na polevu
Postup přípravy
Šlehačku, cukr moučkový, vanilkový a kakao pořádně rozmícháme v míse, až nám vznikne něco jako pařížská šlehačka, přidáme vejce, mandle a olej šleháme do pěny , pak mouku s práškem do pečiva. Těsto by mělo být středně husté. Do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy vlijeme těslo, které pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů. Pokud máte větší formu doporučuji udělat dvojitou dávku. Po upečení necháme vychladnout. Bábovku překlopíme na talíř pokrytý pečícím papírem.
Uděláme si polevu. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu na vaření, přidáme 100 % tuk, aby nebyla moc hustá a pak krásně polijeme. Polevu necháme ztuhout a podáváme.
Uděláme si polevu. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu na vaření, přidáme 100 % tuk, aby nebyla moc hustá a pak krásně polijeme. Polevu necháme ztuhout a podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé